Specjalność: inżynieria bioproduktów

Specjalność: inżynieria bioproduktów

Studenci tej specjalności zdobywają wiedzę z zakresu biologii i inżynierii komórki, mechanizmu procesów biotechnologicznych, inżynierii bioprocesowej oraz mikrobiologii. Absolwent umie projektować bioprocesy, zna techniki i biotechnologie stosowane w przemyśle, szczególnie w przetwórstwie żywności oraz ochronie środowiska. Studia przygotowują do pracy na stanowiskach menadżerów produkcji i technologów w przemysłach biotechnologicznych, w laboratoriach analitycznych-chemicznych, biochemicznych a także mikrobiologicznych, zwłaszcza w przemyśle fermentacyjnym, biopreparatów oraz spożywczym, do pracy w służbach sanitarnych i placówkach badawczych.
zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem