Otwarte zebranie Rady Naukowej Instytutu Chemii i Technologii Żywności

Uprzejmie zapraszam na otwarte zebranie Rady Naukowej Instytutu Chemii i Technologii Żywności, które odbędzie się dnia 2 lutego 2017 r. (czwartek) o godz. 12.30 w sali posiedzeń Rady Wydziału IE (bud. H, sala 100). 

Program zebrania:

  1. Wystąpienie pani mgr inż. Moniki Wereńskiej-Sudnik - asystentki w Katedrze Technologii Żywności Pochodzenia Zwierzęcego. Temat wystąpienia: “Wpływ przechowywania zamrażalniczego na zmiany oksydacyjne lipidów i właściwości technologiczne mięśni gęsi”.
  2. Zaopiniowanie wniosku pani mgr inż. Eweliny Dymarskiej - doktorantki w Katedrze Biotechnologii i Analizy Żywności, o otwarcie przewodu doktorskiego w obszarze Nauki Rolnicze, Leśne i Weterynaryjne, w dziedzinie Nauki Rolnicze, w dyscyplinie Technologia Żywności i Żywienia oraz kandydatów do pełnienia funkcji promotora i promotora pomocniczego w tym przewodzie. Proponowany temat rozprawy doktorskiej: „Biosynteza kwasu cytrynowego przez Aspergillus niger metodą hodowli wgłębnej w podłożach z glicerolem”.

Hanna Pińkowska 
dyrektor Instytutu Chemii i Technologii Żywności
zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem