Otwarte zebranie Rady Naukowej Instytutu Chemii i Technologii Żywności
Uprzejmie zapraszam na otwarte zebranie Rady Naukowej Instytutu Chemii i Technologii Żywności, które odbędzie się dnia
2 lutego 2017 r. (czwartek)
o godz.
12.30 w sali posiedzeń Rady Wydziału IE (bud. H, sala 100).
Program zebrania:
- Wystąpienie pani mgr inż. Moniki Wereńskiej-Sudnik - asystentki w Katedrze Technologii Żywności Pochodzenia Zwierzęcego. Temat wystąpienia: “Wpływ przechowywania zamrażalniczego na zmiany
oksydacyjne lipidów i właściwości technologiczne mięśni gęsi”.
- Zaopiniowanie wniosku pani mgr inż. Eweliny Dymarskiej - doktorantki w Katedrze Biotechnologii i Analizy Żywności, o otwarcie przewodu doktorskiego w obszarze Nauki Rolnicze, Leśne i
Weterynaryjne, w dziedzinie Nauki Rolnicze, w dyscyplinie Technologia Żywności i Żywienia oraz kandydatów do pełnienia funkcji promotora i promotora pomocniczego w tym przewodzie.
Proponowany temat rozprawy doktorskiej: „Biosynteza kwasu cytrynowego przez Aspergillus niger metodą hodowli wgłębnej w podłożach z glicerolem”.
Hanna Pińkowska
dyrektor Instytutu Chemii i Technologii Żywności