Nauczyciel akademicki zatrudniony w Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu, Dziekan Wydziału Inżynierii Produkcji UEW. Specjalista z zakresu technologii żywności i żywienia oraz oceny surowców
pochodzenia zwierzęcego. Prowadzi badania w obszarach związanych z jakością i wartością odżywczą oraz z bezpieczeństwem żywności.
Zajmuje się ponadto zastosowaniem nowych technologii w wytwarzaniu żywności oraz zagadnieniami związanymi z reorganizacją systemu żywnościowego zmierzającą w kierunku jego zrównoważonego rozwoju,
pozwalającymi na wypracowanie rozwiązań mogących zapewnić społeczeństwom zdrową żywność o wysokiej i powtarzalnej jakości. Autor bądź współautor artykułów w czasopismach naukowych o zasięgu
międzynarodowym po-wiązanych tematycznie z obszarami prowadzonych badań.
Uczestnictwo w panelach:
-
Zero Waste: w kierunku ograniczenia marnotrawienia żywności