Dyrektor Akademickiego Centrum Badań i Rozwoju ACBiR BioR&D, pracownik Katedry Zarządzania Procesami na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Główne obszary
badawcze: wykorzystanie produktów ubocznych z przemysłu spożywczego do projektowania innowacyjnych produktów, upcykling żywności, innowacje produktowe i procesowe, zagospodarowanie odpadów z
przemysłu spożywczego. Współpracuje z firmami z sektora spożywczego i gospodarowania odpadami.
Wiceprzewodnicząca zarządu Komisji Nauk Towaroznawczych – Nauk o Jakości (Oddział PAN w Poznaniu) w kadencji 2023-2026. Od 2021 doradca naukowy w ESV S.A. Pełniła rolę wykonawcy, eksperta bądź
kierownika w projektach krajowych (m.in. NCBiR) i międzynarodowych (Programy Ramowe UE, Horyzont 2020). Jest autorką bądź współautorką ponad 100 publikacji o zasięgu międzynarodowym i 100 wystąpień
na konferencyjnych krajowych i międzynarodowych. Współautorka 3 patentów.
Ekspert Komisji Europejskiej w Programach Ramowych (PR V-VII, Horyzont 2020, Horyzont Europa), Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, Romanian Executive Agency for Higher Education. Członek Polskiego
Towarzystwa Technologów Żywności, Academy of European Management. Członek grupy doradczej Polskiej Delegacji do Komitetu Programowego Klastra IV PR Horyzont Europa.
Uczestnictwo w panelach:
-
Work-life balance – dobre praktyki
-
Jak innowacje technologiczne odkrywają na nowo tradycyjne gałęzie przemysłu?