dr hab. inż. Anna Maria Olszańska, prof. UE

Katedra Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej
Kierownik Katedry
bud. D, pok. 234
ul. Komandorska 118/120
53-345 Wrocław

Kontakt:
E-mail:  
Tel.:   71 36 80 314
668 336 139

Informacje / konsultacje:
konsultacje semestr letni 2023/24
- środa 9.30-1100


Wykształcenie:

  • Habilitacja: 13 lutego 2014 r., Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Nauk Ekonomicznych. Tytuł rozprawy habilitacyjnej: Rynek żywca w Polsce (1955-2010) - zmiany strukturalne, koncentracja produkcji i wahania podaży”.

  • Doktorat: 29 września 1999 r., Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu, Wydział Gospodarki Regionalnej i Turystyki w Jeleniej Górze, tytuł pracy: „Rynek żywca wieprzowego w Polsce w latach 1991-1996”.

  • Studia wyższe: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno - Ekonomiczny Przemysłu, ukończono w 1982 r. uzyskując dyplom magistra inżyniera Organizacji i planowania gospodarki żywnościowej. Tytuł pracy magisterskiej: „Analiza potencjału bazy paszowej na przykładzie rolnictwa województwa wrocławskiego”.

  • Zainteresowania naukowe: badania koniunktury na rynku produktów zwierzęcych w Polsce; rynek żywca i mięsa w Polsce; regionalne zróżnicowanie produkcji rolnej w Polsce; trendy zmian na rynkach rolnych w UE; marketing produktów spożywczych; badania marketingowe; tendencje zmian w handlu produktami spożywczymi; handel międzynarodowy produktami rolnymi i żywnościowymi.


    Wykaz publikacji naukowych:
    http://bit.ly/2oN5D5V


    Staże zagraniczne:
    1. 2016-2017 r. Republika Czeska - staż naukowy Uniwersytet Hradec Kralove.

    2. 1996 r. Wielka Brytania - staż naukowy i stypendium The British Council.



    zamknij
    Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
    Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem