Katedra Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej
profesor Uczelni
bud. A1, pok. 203
Kontakt:
Informacje / konsultacje:
Urlop wypoczynkowy -
Rok akademicki 2024/2025 semestr zimowy:
Konsultacje: stacjonarnie: środa 11.00 - 12.00 lub online po wcześniejszym mailowym ustaleniu terminu
Seminarium inżynierskie i magisterskie (na platformie Teams) wg planu
Wykształcenie:
2019 - stopień doktora habilitowanego nauk ekonomicznych w dyscyplinie ekonomia i finanse,
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Nauk Ekonomicznych.
2008 - stopień doktora nauk ekonomicznych w dyscyplinie ekonomia,
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny.
1998 - tytuł zawodowy magister inżynier, Akademia Ekonomiczna we
Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny Przemysłu.
Zainteresowania naukowe: Zagadnienia związane z szeroko pojętą
gastronomią, jak również zagadnienia bezpośrednio i pośrednio z nią
związane tj. bezpieczna żywność, rolnictwo ekologiczne, żywność wygodna,
funkcjonalna, czy tematyka związania z niedożywieniem itp. Zagadnienia
związane z organizacją rynków żywnościowych i handlu żywnością zarówno w
obrębie kraju jak i na rynkach zagranicznych. Zagadnienia związane z
innowacjami i oceną ich efektywności ekonomicznej.
Wykaz publikacji naukowych:
http://bit.ly/2pjln1I
Staże zagraniczne: - 01.09.2016 - 28.02.2017 - staż naukowy w University of Hradec Králové, Faculty of Informatics and
Management.
- 02.11.2015 - 12.02. 2016 - staż naukowy na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie.
Działalność pozauczelniana:
Członek Polskiego Towarzystwa Statystycznego od 2015 roku;
Członek Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego od 2019 roku.