dr hab. inż., prof. Uczelni Anna Sylwia Kowalska

Katedra Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej
profesor Uczelni
bud. A1, pok. 203

Kontakt:
E-mail:  
Tel.:   71 36 80 817

Informacje / konsultacje:
Urlop wypoczynkowy -

Rok akademicki 2024/2025 semestr zimowy:

Konsultacje: stacjonarnie: środa 11.00 - 12.00 lub online po wcześniejszym mailowym ustaleniu terminu

Seminarium inżynierskie i magisterskie (na platformie Teams) wg planu



Wykształcenie:

  • 2019 - stopień doktora habilitowanego nauk ekonomicznych w dyscyplinie ekonomia i finanse,
    Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Nauk Ekonomicznych.

  • 2008 - stopień doktora nauk ekonomicznych w dyscyplinie ekonomia,
    Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny.

  • 1998 - tytuł zawodowy magister inżynier, Akademia Ekonomiczna we
    Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny Przemysłu.

  • Zainteresowania naukowe: Zagadnienia związane z szeroko pojętą
    gastronomią, jak również zagadnienia bezpośrednio i pośrednio z nią
    związane tj. bezpieczna żywność, rolnictwo ekologiczne, żywność wygodna,
    funkcjonalna, czy tematyka związania z niedożywieniem itp. Zagadnienia
    związane z organizacją rynków żywnościowych i handlu żywnością zarówno w
    obrębie kraju jak i na rynkach zagranicznych. Zagadnienia związane z
    innowacjami i oceną ich efektywności ekonomicznej.

    Wykaz publikacji naukowych:
    http://bit.ly/2pjln1I

    Staże zagraniczne:
    1. 01.09.2016 - 28.02.2017 - staż naukowy w University of Hradec Králové, Faculty of Informatics and
      Management.

    2. 02.11.2015 - 12.02. 2016 - staż naukowy na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie.
    Działalność pozauczelniana:
    Członek Polskiego Towarzystwa Statystycznego od 2015 roku;
    Członek Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego od 2019 roku.

    zamknij
    Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
    Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem