Akademickie Centrum Badań i Rozwoju BioR&D
Jesteśmy interdyscyplinarnym zespołem ekspertów specjalizujących się w realizacji badań z zakresu procesów technologicznych związanych z wytwarzaniem żywności, zagospodarowaniem odpadów, biotechnologią i ochroną środowiska. Oferujemy współpracę na każdym etapie realizacji projektów: od wyszukania źródeł finansowania, przez pomoc przy pisaniu wniosków, zaplanowanie i wykonanie eksperymentów oraz prac badawczo-rozwojowych, aż po opracowanie strategii ochrony wytworzonej własności intelektualnej. Nasze zainteresowania wpisują się w Inteligentne Specjalizacje Dolnego Śląska 2030 ‒ podobszar Technologie chemiczne (w obszarze Chemia i biomedycyna), podobszar Pozyskiwanie surowców z odpadów (w obszarze Surowce naturalne i wtórne), specjalizację horyzontalną „Zielony ład” oraz „Przemysł 4.0.”.
Oferta dla firm, jednostek samorządowych oraz organizacji trzeciego sektora
Oferta dla mediów
Skomentujemy bieżące problemy dotyczące obszaru wytwarzania żywności, a także biotechnologii i ochrony środowiska. Jesteśmy członkami European Federation of Biotechnology, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności i Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Więcej informacji o zrealizowanych projektach: http://www.acbir.ue.wroc.pl/
Zapraszamy do współpracy!
Kontakt:
Dyrektor Centrum: prof. dr hab. inż. Małgorzata Krzywonos
tel. +48 71 3680872
e-mail: acbir@ue.wroc.pl
ul. Komandorska 118/120
53-345 Wrocław