Forum Młodych Uczonych „Od młodego naukowca do laureata Nagrody Nobla”

Spotkanie z noblistą prof. Robertem Huberem i dyskusje o karierze naukowej w Polsce oraz finansowaniu badań to  elementy przewidziane w ramach Forum Młodych Uczonych, które odbędzie się 18 kwietnia w Warszawie. Zgłoszenia trwają do 4 kwietnia.

Forum jest nowym projektem adresowanym do wyróżniających się młodych polskich naukowców, realizowanym przez Radę Młodych Naukowców we współpracy z Ministerstwem Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Forum zaplanowano na 18 kwietnia  w Fabryce Trzciny w Warszawie. Będzie to pierwszy projekt z cyklu spotkań organizowanych corocznie z myślą o młodych polskich naukowcach.

Forum  będzie  miejscem spotkań młodych badaczy z laureatami Nagrody Nobla oraz wybitnymi przedstawicielami polskiej nauki. Przewidziane są dyskusje panelowe, w trakcie których omówiony zostanie model kariery naukowej w każdej z czterech grup nauk: o życiu i  Ziemi, chemicznych i o materiałach,  matematyczno-fizycznych i inżynierskich oraz humanistycznych i społecznych.

Gościem honorowym tegorocznego spotkania będzie laureat Nagrody Nobla w dziedzinie chemii, prof. Robert Huber, który wygłosi wykład zatytułowany „Jak zostałem naukowcem”.

Udział w Forum Młodych Uczonych jest możliwy  po przekazaniu  do 4 kwietnia br. zgłoszenia internetowego - formularz rejestracyjny znajduje się na stronie www.rmn.org.pl  .

Wymagana jest komunikatywna znajomość języka angielskiego. Szczegółowe informacje na temat spotkania znajdują się na stronie internetowej Rady Młodych Naukowców. Można je także uzyskać wysyłając e-maila na adres: rmn@nauka.gov.pl

Serdecznie zapraszamy do wspólnej dyskusji w ramach Forum Młodych Uczonych

Rada Młodych Naukowców
ul. Wspólna 1/3  00-529 Warszawa
fax.: 22 529 26 33
rmn@nauka.gov.pl
www.rmn.org.pl
http://www.facebook.com/RadaMlodychNaukowcow  
zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem