Oddział Wrocławski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
oraz
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
ul. Chełmońskiego 37, 50 – 375 Wrocław
zapraszają na BAL TECHNOLOGA 2012
I. Data i miejsce: 4 lutego 2012 (sobota); „Restauracja Letnia” na terenie ZOO Wrocław Sp. z o.o.
Godziny imprezy: 19.00 – 03.00
II. Menu:
- w załączeniu
III. Atrakcje:
- oprawa muzyczna imprezy
IV. Koszt spotkania:
(cena obejmuje koszt menu, oprawę muzyczną i wyłączne udostępnienie lokalu)
- 115 zł – członek PTTŻ
- 135 zł – osoba nie zrzeszona
V. Zapisy (wraz z wpłatą zaliczki 50zł/osoba) do 5 grudnia 2011 r. przyjmują:
- dr inż. Elżbieta Gąsiorek (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu) – tel. 3 680 592
- dr inż. Joanna Kawa-Rygielska (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
- dr hab. inż. Agnieszka Kita, prof. UP (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
BAL TECHNOLOGA 2012
Menu:
Danie gorące – serwowane:
Roladki z indyka nadziewane szpinakiem w sosie serowo - brokułowym,
kalafior zapiekany serem,
młode ziemniaczki z masłem
Dania gorące – serwowane w trakcie wieczoru:
Strogonow
Zakąski – w formie angielskiego stołu:
swojskie wędliny,
schaby faszerowane śliwką i morelą,
pasztety domowe z żurawiną,
galaretki drobiowe,
puszysty łosoś wędzony z aromatycznym serku ziołowym,
roladki indycze ze szparagami w maladze,
śledzie po staropolsku,
jajka faszerowane z kawiorem,
fantazje serowe
Sałatki:
tradycyjna sałatka jarzynowa
sałatka egzotyczna
Dodatki – bez ograniczeń:
pieczywo wiejskie i bankietowe,
grzybki marynowane,
ogórki kiszone,
chrzan wiejski,
wybór sosów;
Bufet słodki:
ciasta domowe (4 rodzaje)
owoce południowe
Napoje zimne – bez ograniczeń:
soki naturalne
woda mineralna
„Coca-Cola"
Napoje gorące – bez ograniczeń:
kawa z expresu „Dallmayr”
herbata „Lipton”
Alkohol-w cenie:
hiszpańskie wino Cervantes (białe lub czerwone)
piwo beczkowe Tyskie, wódka
Oprawa muzyczna:
- Profesjonalny zespół muzyczny Krater
www.restauracjaletnia.com/krater.html