Prestiżowy grant efektem współpracy międzynarodowej prof. Joanny Harasym

Prof. Joanna Harasym przyzwyczaiła swoich współpracowników do tego, że Jej projekty znajdują dofinansowanie w ramach krajowych i międzynarodowych konkursów.
Tym razem, wspólnie z dr Marina Villanueva odniosły sukces w konkursie POLS i decyzją Dyrektora Narodowego Centrum Nauki Hiszpanka otrzymała finansowanie projektu badawczego złożonego w ramach konkursu POLS na projekty badawcze realizowane przez naukowców przyjeżdżających z zagranicy,  finansowanego z Norweskiego Mechanizmu Finansowego na lata 2014 – 2021.
Projekt pt. Innowacyjna obróbka hydrotermiczna wysokoodżywczych mąk bezglutenowych w celu opracowania ulepszonych produktów piekarniczych został oceniony bardzo wysoko i otrzymał pełne dofinansowanie w kwocie 551 250 zł.
Dr Marina Villanueva od 4 lat współpracuje z prof. Joanną Harasym, kierownikiem Katedry Biotechnologii i Analizy Żywności na Wydziale Inżynierii Produkcji, gdzie będzie realizować swój projekt pod jej opieką.
Dobrym duchem projektu była mgr Joanna Marcikowska z Sekcji Wsparcia i Obsługi Projektów Naukowych - Centrum Obsługi Badań Naukowych

Przeczytaj decyzję Dyrektora Narodowego Centrum Nauki
zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem